Art Director // Grafisk formgivare // Illustratör

Annorlunda idéer med spännande detaljer

Jag heter Anna Nilsson och jag jobbar som art director/grafisk formgivare/illustratör. Jag arbetar med kommunikativ form och jag gillar att klura på annorlunda idéer med spännande detaljer. Med en förkärlek till mönster så kombinerar jag gärna stilrena enkla lösningar med färgsprakande flöden av olika former. Jag jobbar såväl förhand som rent digitalt och utnyttjar effekten som blir vid användandet av båda verktygen.

Min styrka är att bygga upp visuella helhetskoncept till företags profiler, kampanjer och förpackningar. Jag har formgivit väldigt många trycksaker, designat flera webbplatser. Jag illustrerar gärna och mycket och smyger ofta in en avväpnande illustration i en annars strikt form.

————–

Kontakt:
hej@annagrafiskform.se
tel: 070 7345 092

Studio:
Lunnargatan 21
593 63 Västervik

// Baserad även i Malmö

EXEMPEL PÅ KUNDER

Moderna Museet, Barnombudsmannen, Feministiskt Initiativ, Slöjd – Detaljer, Stadsbiblioteket i Malmö, Barista, Rabén & Sjögren, Svensk Handel, Studiefrämjandet, Close chefsnätverk, Carvia, Coompanion, Vägverket, Selfmade, Aktiebolaget Top Dollar, Eslöv Kommun, Hässleholm Kommun, mm.

BON VOYAGE

Jag tillsammans med mina kollegor driver desingbyrån Bon Voyage. Förutom att driva byrån jobbar jag som Art Director i teamet. www.bonvoyage.se

ART DIRECTOR PÅ MINT

Anställd på deltid för att bygga upp strategier och marknadsföra Mint. Jag tar hand om planering strukturering, Art Direction, form och illustration.

UNIVERSITETSADJUNKT PÅ
KRISTIANSTAD HÖGSKOLA

Anställd på deltid som Universitetsadjunkt på Kristianstad Högskola och undervisar i ämnet grafisk formgivning. Tidsperiod: År 2010-2012

Utbildning

The Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Design:
Visual Communication År: 2005-2008
Malmö Högskola:
Medie & kommunikationsvetenskap År: 2005
Östra Grevie Folkhögskola:
Grafisk Design År: 2002 – 2004

Tack till:

Ivanhon – För bygge av hemsida: ivanhon.com
Oscar Wettersten – Som har fotograferat de flesta bilderna på sidan: orry.se